Marukyu   Koyamaenkoyamaen 01 A Genroku korban (1688-1704), egy Kyujiro Koyama nevű mester kezdte el a tea művelését Uji Ogura kerületében. Az ő munkája tekinthető a mai Marukyu-Koyamaen teák közvetlen biológiai és szellemi előzményének. A rákövetkező generációk során a tea művelés, termelés és feldolgozás színvonala folyamatosan nőtt megalapozva ezzel az Uji tea hírnevét. A negyedik generáció fogott bele a tea kereskedelmébe, és a nyolcadik generáció, a Motojiro már az egész országban ismert márka volt. Ekkor név már egyet jelentett a legmagasabb minőséggel, ami elsősorban annak volt köszönhető, hogy a cég teljesen ellenőrzése alatt tartotta termelést a tea művelésétől a boltokba való kiszállításig. Marukyu-Koyamaen mára egyet jelent a legmagasabb minőségű teával. A Koyamaen teák stílusát és minőségét generációkon át egymást követő teamesterek ellenőrizték és fejlesztették. Az állandó gyakorlás, a legjobb teák előállításához szükséges szellemi és gyakorlati tudás a cég védjegyévé vált. Marukyu-Koyamaent ma a legjobb teákat előállító cégek élvonalában jegyzik. A japán teákat évről évre nemzeti versenyeken mérik össze. A Koyamaen teák évek óta a magas kitüntetéseket, sok első és jónéhány abszolút fődíjat nyert a japán és nemzetközi megmérettetéseken. A jelenlegi igazgató és teamester Motoharu Koyama kétszer lett első a japán teamester versenyen. Másodszorra a legmagasabb pontszámmal, ami azt jelenti, hogy minden, a versenyben szerplő teát felismert és azonosítani tudott. A japán teaversenyek hosszú történetében ő volt az első, aki képes volt erre. A díjak értékén túl ez azt jelentette, hogy képes a legkisebb, árnyalatnyi különbség felismerésére is az egyes teák, vagy dűlők között. Mivel a japán teák kivétel nélkül kevert teák, ez a képesség nagy jelentőségű, egyúttal a Koyamaen teák színvonalát is jelzi.
   

Elnyert tea díjak és elismerések

koyama úr

Teáinkat az ületetvénytől a fogyasztóhoz kerülés pillanatáig kézben tartjuk és gondozzuk, a minőségre való odafigyelés fontos eseménye, amikor évente résztveszünk a japán és nemzetközi teaversenyeken és megmérettetjük teáinkat más, kiváló teatermelők és teamesterek teáival. A számtalan elnyert díj között a következőeket említjük meg:
・Az összes japán teát felvonultató Japán Tea iállításon 19 alkalommal kaptunk első díjat.
・A Kansai Tea Kiállításon és Versenyen 19 első díjat
・Az összes japán teát felismerő teaversenyen kétszer nyertünk bajnokságot.

Mottó

koyama 03

A Koyamaen teák mottója: "a teakészítés elsődleges célja, a lehető legmagasabb minőség elérése."

Minőségi nyilatkozat

koyama logo  

Cégünk elkötelezett a lehető legmagasabb színvonalú teák gyártása mellett garantálva egyúttal fogyasztóink elégedettségét, biztonságát és egészségét. Reméljük, hogy teáinkkal hozzájárulunk fogyasztóink egészségének és lelkiállapotának megőrzéséhez és javításához.

Fontosabb cégadatok

koyama04


koyama05

Név

Marukyu Koyamaen Co.,Ltd.

Cím

Terauchi 86,Ogura-cho,Uji-shi,Kyoto,Japan   Zip 611-0042

Alapítva

Genroku period(1688-1704)

Társaságként való bejegyzés

1964 február

Fő tevékenység

Japán teák, tea termékek és eszközök termelése és értékesítése

Igazgató

Motoharu Koyama elnök úr

Törzstőke

45,000,000yen

Alkalmazottak száma

90

Ültetvények

Fő ültetvény (Terauchi 86,Ogura-cho,Uji-shi,KYOTO)
Makishima ültetvény (Nakagawara172-4,Makishima-cho,Uji-shi,KYOTO)

Főbb fogyasztók és értékesítés

Országszerte ismert templomok,szentélyek és a főbb teaiskolák vezeti. Teaboltok,teaszertartás boltok. Gourmet szupermarketek,élelmiszergyártók, stb


Koyamaen teák Magyarországon

 

Magyarországon és Közép Európában a Marukyu Koyamaen teák importőre és forgalmazója a Walden Trade Kft. (Debrecen, 4028. Hatvani István u. 25/B)

Vállaljuk, hogy a Koyamaen teákat a termékek minőségének megfelelő színvonalon mutatjuk be és terjesztjük.

Magyarországon weboldalunkon kívül a következő boltokban kaphatóak Koyamaen teák


carpe diem teahaz logo

maminti logo

   

Debrecen

Carpe Diem Teaház

Cím

Debrecen 4032. Batthyány u. 8. Tel: (52) 319-007

Weboldal

www.teautja.hu

   
   

Sárospatak

Maminti Teaház

Cím

Sárospatak - Várnegyed,
Szent Erzsébet u. 26/a

Weboldal

www.maminti.hu

 


 

Amennyiben japán teával szeretne ismerkedni, japán teát, vagy teaszertartást szeretne tanulni, lépjen velünk kapcsolatba a diem@diem.hu e-mail címen.
Kissako! Legyen egy jó teájuk ma!

 

 
Ugrás az oldal tetejére