MATCHA PAELLA, avagy zöld polip

 
 
 Paella matcha
 
 
 
 A nagylány spanyol gimnáziumba jár, méghozzá a legjobba, le a kalappal előttük, a gyerekből nem sok minden marad, mire hazaér,  itthon is jobbára tanul és tanul, így a kamaszkor nyavalyái is inkább a szünidőben mutatkoznak. Kötelező a spanyol konyha legkülönfélébb válfajainak ismerete is, így, amikor a balatoni teraszon paella improvizációba kezdek,  közömbös érdeklődés a jutalmam, ez már ötös skálán négyet ér. (Ha nem értik miről beszélek, csak nézzenek körül a saját házuk táján. )
 
Ami belekerült: 
olivaolaj, hagyma, császárszalonna, sárgarépa, petrezselyem, petrezselyemgyökér, zöldbab, paradicsom a zöldségalaphoz, burgonya, gyulai kolbász az első feltéthez,  bébipolip, rizs, bors, olivabogyó a másodikhoz.
 

 

Nyilvánvaló, hogy ez amolyan botcsinálta paella, de annyira jól sikerült, hogy szinte meghatódok tőle. Összességében nagyon egyszerűen elkészíthető, az olajon és szalonnán megpirítjuk a zöldségeket és a szalonnát, egy kis paradicsommal, aaztán vízzel engedjük fel és megsózzuk, kisvártatva mehet bele a burgonya, a bab és ezen a ponton mehet bele, aki szereti, valamilyen hús (csirke és/vagy disznó), de mi ezt kihagytuk. Utána újabb felengedés jön tisztított vízzel és belekerül minden más. Lefedjük és időnként kavargatva lassú tűzön addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. Tálaláskor mindenki tányérjára egy facsarásnyi citrom és zöld tea kerül.

  
Matcha paella
 

 

 

 
Ugrás az oldal tetejére