Matcha zöld tea palacsinta

|
Matchás palacsinta, nevezzük úgy malacsinta biztos nem kapható a palacsintázókban, pedig ott aztán minden elképzelhető töltelék és ízesítés előfordul, lekváros, káposztás és persze csokoládés. Ezek egy része olyan súlyos támadás a test ellen, hogy pusztán a nevük említésétől is olajszagú lesz a haj, reng a háj, nehezebben dobban a szív. De a palacsinta nem áll meg az édességeknél, a crépe, ahogy tőlünk nyugatra ismerik már mindent magába foglalhat, lehet benne rák, sajt, kecskesajt, dió, gyümölcsök, stb.
|
|
 |
Teával viszont nemcsak a feltétet, vagy tölteléket, hanem magát a palacsintát is át lehet alakítani. A japán teák fenomenálisak ebbben, elég, ha a pirított teából, a hojichából készült krémet, vagy a különféle zöld teákat próbáljuk ki.
|
|
 |
|
Mi 1 liter tejet, 4-500 gramm átszitált lisztet, kevés olajat, sót és cukrot, továbbá 4-5 tojást használunk a palacsinta tésztájához, mindezt nagyjából szemrevételezés és a krém konzisztenciája alapján. Most viszont hozzátettünk egy evőkanálnyi Matcha Suisent és hozzáfogtunk a palacsinta normál kisütéséhez. Ez a képen látható zöld rugacs, avagy matchával készített palacsintatészta, ami már önmagában is finom.
|
|
 |
Tölteléknek természetesen matchás túró kerül bele, így jön létre az abszolút zöld tea palacsinta, de a legjobb a darált mák méz társaságában, vagy a nyers kakaó. Legfelül egy könnyű változatot mutatunk, ahol a normál palacsintába matchával kevert túró várja az édes-, és teásszájúakat. A palacsintát porcukor helyett természetesen matchával szórtuk meg. Itt lent pedig egy nemzeti, málnalekvárral töltött piros, fehér, zöld palacsintát láthatnak.
|
|

|
ű
|
|
| |