matcha   shortbreadmatcha shortbread 4
Hozzávalók
2 adag finomliszt
1 adag vaj, vagy margarin
1/2 adag porcukor
Sütéshez való matcha
1 csipet só


A margarint, vagy vajat szobahőmérsékleten felengedjük. A lisztet és a porcukort átszitáljuk. Minden hozzávalót egy cukrászüstbe teszünk és összedolgozzuk. Miután sikerült a fentihez hasonló, homogén, csinos gömböt formáznunk, letakarjuk egy konyharuhával és a hűtőben fél, vagy egy óráig pihenni hagyjuk. A pihenés végeztével egy arra alkalmas eszközzel 5-8 mm vastag lapra kinyújtjuk és egy nekünk tetsző formával kiszaggatjuk.. A maradékot újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és ezt addig ismételjük, amíg egyedül maradunk. Egy tepsit kikenünk vajjal, mert abba könnyebben ragad a sütőpapír, arra fektetjük a kiszaggatott formákat. Kb. 20 percig sütjük 180 Co-os sütőben.

Megjegyzés:

A süteményhez használt matcha mennyisége. Amennyiben az 1 adag vaj 250 gramm, akkor egy szűk evőkanálnyi teát használjunk. Összedolgozás közben ne essünk kétségbe,a tea színe csak a vaj megolvadásával fog előjönni, addig nagyon halvány.

Sütés közben sokáig semmi sem történik, aztán hirtelen, 1-2 perc alatt lesz kész. A hozzávalók arányát pontosan be kell tartani.

Elkészíteni annyi idő, mint ezt itt leírni, megenni sokkal gyorsabb. Letakarva jónéhány napig eláll.

matcha shortbread initial

Vaj, liszt, tea, cukor, só

matcha shortbread raw

matcha shortbread before
matcha farfalla
 
Ugrás az oldal tetejére