Matcha   zöld   tea   tiramisumatcha tiramisu
Hozzávalók
500 gr jó minőségű mascarpone
5 tojás
150 gr jó minőségű babapiskóta
100 gr kristálycukor
krémlikőr, amaretto, vagy ha nincs más whiskí és tejszín
tejhez, vagy süteményekhez való matcha
 
 


Tojás nélkül is meg lehet kísérelni, tulajdonképpen minden annak a függvénye, milyen minőségű a mascarpone. Az a jó, ha krémesen lágy, a tojás tulajdonképpen állományjavítóként funkcionál. Először a tojássárgáját kavarjuk el simára, szinte habosra cukorral, aztán a mascarponéval, végül a felvert tojásfehérjével. Legyen két adag, az egyikbe tegyünk egy púpozott kávéskanál matchát.


 


Közben, vagy utána, mert közben is csak két kezünk van, törjük össze a piskótát és engedjük rá az alkoholt, meg a tejszínt, cukor nemigen kell hozzá, viszont két kávéskanál matcha az igen. Jól keverjük össze, kőolajszerű mocsarat kapunk, ami nagyon finom.

Mostmár csak egy merőkanál kell. Alulra matchás mascarpone, középre a matcha-alkohol, felülre a szűz mascarpone kerül. Poharakba töltjük és letakarjuk, vagy egy nagy tálba és reggel a hűtőből kivéve tálaljuk. Le kell takarni, mert kiszárad.

Megjegyzés: nagyon nagy kalóriatartalmú, finom és káros étel. Szívünk kívánja és szívünk bánja. Olyan mértékkel próbáljuk meg enni, ami evés közben nem változik

 


kicsi tiramisu
 
Ugrás az oldal tetejére