Tojás nélkül is meg lehet kísérelni, tulajdonképpen minden annak a függvénye, milyen minőségű a mascarpone. Az a jó, ha krémesen lágy, a tojás tulajdonképpen állományjavítóként funkcionál. Először a tojássárgáját kavarjuk el simára, szinte habosra cukorral, aztán a mascarponéval, végül a felvert tojásfehérjével. Legyen két adag, az egyikbe tegyünk egy púpozott kávéskanál matchát.
|
Közben, vagy utána, mert közben is csak két kezünk van, törjük össze a piskótát és engedjük rá az alkoholt, meg a tejszínt, cukor nemigen kell hozzá, viszont két kávéskanál matcha az igen. Jól keverjük össze, kőolajszerű mocsarat kapunk, ami nagyon finom.
Mostmár csak egy merőkanál kell. Alulra matchás mascarpone, középre a matcha-alkohol, felülre a szűz mascarpone kerül. Poharakba töltjük és letakarjuk, vagy egy nagy tálba és reggel a hűtőből kivéve tálaljuk. Le kell takarni, mert kiszárad.
Megjegyzés: nagyon nagy kalóriatartalmú, finom és káros étel. Szívünk kívánja és szívünk bánja. Olyan mértékkel próbáljuk meg enni, ami evés közben nem változik
|